Het team Tesla-chauffeurs is binnen no time uitgebreid tot vier man. Foto: Jelle Raap

Rodenaar zet vaart achter Gre(en) & GO taxidiensten

Artikel is geplaatst door Monique Westra op 15-03-2017 – 12:07 (Het Westerkwartier)

GRONINGEN – De toekomst lacht hem tegemoet nu elektrisch taxirijden in de stad Groningen en regiobreed snel veld wint. Met twee luxe Teslataxi’s nam Jordie Batstra (28) uit Roden recent het initiatief volledig elektrisch taxi te rijden met zijn onderneming GRE-GO die nu al aan vier man werk biedt.

Aan de snelle groei is een grondige voorbereiding vooraf gegaan. “Marktonderzoek heeft uitgewezen dat er behoefte bestaat aan een schone wijze van personenvervoer waarbij luxe en comfort optimaal zijn”, zo vertelt de ondernemer in een terugblik. Een verdere verkenning wees uit dat de banken op z’n zachtst gezegd niet direct scheutig waren met kredietverlening. Na diverse bankinstellingen te hebben bezocht, durfde Jordie Batstra voor zichzelf de knoop door te hakken. “Het gros van de ondernemers zal weinig risico’s willen nemen. Uiteindelijk moet er toch eentje een eerste stap zetten”. De primeur voor de allereerste elektrische taxi in de stad Groningen met een beperkte actieradius ging evenwel nipt aan hem voorbij. GRE-GO is wel de eerste die de uiterst luxueuze en comfortabele Teslataxi’s aanschafte waarmee zonder opnieuw op te laden ritten tot Amsterdam, Rotterdam en Tilburg kunnen worden afgelegd. Dat opladen gebeurt nu in Drachten of Haren, maar in de nabije toekomst zullen er vrijwel zeker meer oplaadpunten in de regio komen.

“Zoiets is te voorzien, want de ontwikkeling met het elektrisch rijden is niet meer te keren”. De Tesla-modellen die hij voor een marktwaarde van 125.000 tot 1,5 ton heeft aangeschaft, zijn voorzien van luchtvering, stoel- en stuurverwarming. Voor de passagiers geldt als uitzonderlijk dat de lucht met supermoderne biofilters zo effectief mogelijk is gezuiverd van fijnstof. “Het binnenklimaat is, vooral als je de stadse omgeving bent gewend, heerlijk om te ervaren. Het is een heuse overgang van buiten naar binnen: gewoon een verademing. Een passend muziekje erbij en green & go”. De X-uitvoering kenmerkt zich door een immens groot voorruit waardoor je vanuit de auto een weidse blik op de wolkenhemel behoudt. Door een hoge instap is deze ook uitermate geschikt voor ouderen die niet meer behoeven te bukken bij het instappen. De chauffeur kan van binnenuit via een scherm alle deuren openen en sluiten. De S-uitvoering beschikt over een panoramisch glazen dak. – Thijs Wijnants

Batstra is erg tevreden over het team chauffeurs dat achter het concept van GRE-GO staat. Taxichauffeur Thijs Wijnants is lovend over het besturen van de Tesla. “Als chauffeur zit je comfortabel. Hetzelfde geldt voor de passagiers. Met een actieradius van zo’n 400 kilometer voel je je volwaardig ten opzichte van een brandstofauto. Je kunt ook volledig concurrerend zijn. Onze taxiritten zijn niet duurder, maar wel luxer. Dat geeft je best wel een kick”. Zijn collega Siert Alkema kan dat, op basis van zestien jaar ervaring in de taxibranche, volmondig beamen. “Je rijdt nu mooi op een vooruitstrevende manier. En”, zo vult hij glimlachend aan, ‘’alles wat nieuw is, biedt veel meer avontuur in je vak. Het is gewoon een uitdaging om de mogelijkheden met deze wijze van vervoer te verkennen. Je bent en blijft de eerste en kunt meepraten over alle komende ontwikkelingen”. Ruwan Kremer steekt eveneens zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “Je merkt bij het publiek dat er veel over de Tesla wordt gepraat. Het is een dankbaar gespreksonderwerp in de taxi”. De stad Groningen heeft volgens Jordie Batstra kanskaarten laten liggen door niet eerder meer te investeren in groene stroom. “De stad had al veel groener kunnen zijn, maar misschien heeft men te veel gewacht op ondernemers die risico willen nemen. Uit de praktijk blijkt nu dat wij in de taxibranche onze eigen boontjes kunnen doppen. En, met elke rit onze bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot”.

Voorlopig is hij voor het onderhoud van het wagenpark aangewezen op Tesla-garages in Arnhem of Amsterdam. Het wijdverbreid misverstand dat de onderhoudskosten aanmerkelijk goedkoper zijn dan bij een brandstoftaxi wuift hij dan ook weg. “Voor een onderhoudsbeurt moeten we een lange reis maken en zijn we de auto even kwijt, maar daar staat tegenover dat de motor schoon is en in principe weinig onderhoud benodigd is”. De keus voor een modern taxibedrijf blijkt bij Jordie Batstra niet op zichzelf te staan.

Eerder legde hij op creatieve wijze het fundament voor PureBaits in Roden dat specifiek aas voor de karperindustrie levert en voer voor de sportvisserij. Daarnaast is hij deelgenoot van het ouderlijk bedrijf FarmPrint Voordrukwerk v.o.f. dat maatschappelijk verantwoord drukwerk verzorgt en als noviteit binnen afzienbare tijd voor honderd procent in haar eigen energiebehoefte hoopt te voorzien. “Green & Go is de filosofie, maar voor een taxi bekt GRE-GO beter. Die naam, die houden we erin voor de toekomst”. De taxicentrale is elke dag voor ritten in de stad, in de regio en naar bijvoorbeeld Schiphol de klok rond bereikbaar via 085 773 17 30. – Tekst: Jelle Raap

BEL ONS